Üzemanyag megtakarítás okosan és megfontoltan

Sokakban merült már fel a kérdés, hogy milyen módon volna lehetőség a költségek jelentős csökkentésére. Egy vállalkozás esetén, ahol folyamatosan úton vannak gépkocsik, az üzemanyag megtakarítás fontos lépés, ami nem kevés kiadást szoríthat vissza. Milyen módon érhetjük ezt el? Gyakori módszer, hogy szerződést köt a cég egy adott kereskedelmi egységgel, ami mérsékelheti az árakat. Ez az úgynevezett hűségkártyás megoldás. Ennél azonban többet is tehetünk. Amennyiben elég nagy a járműpark, egy saját töltőállomás is kiépíthető.

A befektetés után szinte már azonnal látszani fog az üzemanyag megtakarítás mértéke. Természetesen néhány évre szükség van a megtérülésre, de hosszútávon érdemes gondolkodni. Miért lesz így olcsóbb a hajtóanyag? Kevesen tudják, de ennek is, mint minden más terméknek van nagykereskedelmi ára, ami jelentősen alacsonyabb a piacitól. Néhány 1000 liter esetén, már több millió Forint is megspórolható. Az üzemanyag megtakarítás értéke azonban nemcsak ezen alapul, hanem kiterjed az árrések megkerülésére is.

Egyes kutakon ugyanis jelentős eltérések vannak, amik szintén fokoznák a kiadásokat. Továbbá a visszaélések lehetősége is csökken, így bámulatosan visszaeshet a fogyasztás, ami már önmagában megéri a rendszer kiépítését. A feladatra kiválóan alkalmas a modern konténerkút, ami rendelkezik biztonsági rendszerrel, kiszolgáló egységgel, szivattyúval egyaránt. A teljes mértékben körbeburkolt tartály ugyanakkor ellenáll a környezet viszontagságainak. Élettartama 25-30 év vagy akár ennél több is lehet. A konténerkút megéri a befektetést minden szempontból.

Ha cégünk telephelye gyakran változik, akkor mozgatható is töltőállomás. Magán és kereskedelmi célok kiszolgálására is alkalmas. A meghatározott jogszabályok szerint, egy földrajzi számon, akár 3 konténerkút is lehet egymás mellett elhelyezve, ha azok mind el vannak látva kimérő rendszerekkel. Minimum 15 méteres védősáv betartásával, még csatlakoztatható nagyméretű tartály is hozzá, ami folyamatos ellátást biztosít. Ez rengeteg előny, amit a konténerkút nyújtani tud.