A zabpehely tökéletes reggelire

Ébredés után szükségünk van az energiára, ezért a reggeli fontos részét képezi az étrendünknek. Sokan mégis megfeledkeznek erről, vagy időhiány miatt hagyják el. Reggelire érdemes olyan ételeket fogyasztani, amelyek könnyen emészthetőek és tele vannak értékes tápanyagokkal. Sokak kedvence a különböző típusú zabpehely és más reggeliző pelyhek.

Ezek ugyanis rengeteg rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Nem terhelik meg a gyomrot és könnyen készíthetünk belőlük változatos finomságokat. Fogyaszthatjuk állati vagy növényi tejekkel keverve, de ízesíthetjük aszalt és friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal, mézzel, cukorral, sőt, fahéjjal is. Így a zabpehely igen sokoldalúan felhasználható. Fontos alapanyaga a zabkásának, de zabtejet is készíthetünk belőle pillanatok alatt.

Értékes tápanyagokban gazdag, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. A zabpehely olyan fontos nyomelemeket is tartalmaz, mint a kobalt, a cink és az alumínium, de B- és E vitaminokban is gazdag. Antioxidáns tartalma segít megvédeni a sejtjeinket a káros szabadgyököktől, magas rosttartalma pedig a tápanyagok felszívódását könnyíti meg, illetve tisztítja az emésztőrendszert. A zabpehely felhasználása igen sokoldalú.

A legtöbben zabkásaként fogyasztják, különböző gyümölcsökkel ízesítve, de hozzákeverhető a müzlihez, sőt, a levesekhez és a főzelékekhez is. Sütemények készítésénél is felhasználhatjuk, illetve tejbe áztatva, ízletes vegetáriánus fasírtot készíthetünk belőle. Az egészséges élet alapja a fontos tápanyagokban gazdag ételek fogyasztása. A zabpehely tökéletes választás, hiszen kalóriatartalma alacsony és semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaz.