Zöldkagyló a problémák megelőzésére

zöldkagyló

A reuma rendkívül fájdalmas betegség, aminek ugyanakkor sok gyógymódja van, amelyek közül a természetest ajánlott választani. A tudomány figyelmét akkor keltette fel a zöldkagyló, amikor Új-zélandi őslakosok életkörülményeit vizsgálták. Itt még az idős embereknek is rugalmasak voltak az ízületeik, ami a bőséges kagylófogyasztásnak köszönhető.

Tehát kijelenthető, hogy a zöldkagyló ideális a reuma és hasonló jellegű betegségek megelőzésére, mivel szokatlanul nagy arányban tartalmaz glukozaminglikánt, ami az ízületek működéséhez elengedhetetlen kenőanyag egyik legfontosabb alkotóeleme.

De megtalálhatóak benne a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és igen gazdag telítetlen Omega3 zsírsavakban, amelyeknek gyulladáscsökkentő hatásuk van. Mellékhatásoktól mentesen, segít a mozgásszervi bajok prevenciójában, de akkor sem hagy cserben a zöldkagyló, ha már valamelyik probléma kínoz bennünket. Ez az egyik legfontosabb természetes eredetű és kiváló hatékonyságú alternatív lehetőség, ami számos panaszra pozitívan hat.