A Solaredge optimalizáló ár garantáltan megtérül

Solaredge optimalizáló ár

A Solaredge napelem optimalizáló ár így minden tekintetben egy jó befektetésnek számít, amivel modernizálható a már meglévő rendszer is. Ez olyan kiegészítő a napelem rendszerekben, ami a leghatékonyabb működés fenntartásáért felel, ezért nem mindegy a minősége. Tény, hogy ezeknek a rendszereknek a népszerűsége évről-évre nő, hiszen egyre újabb technológiák jelennek meg, amik növelik a teljesítményt. A napelem optimalizáló nagy áttörésnek számított a megjelenésekor. Ez azonban nem azt jelenti, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy mikor van szükség egy ilyen szerkezetre.

Optimalizálóval az optimális termelés érdekében

Ahhoz, hogy megértsük, miért vált olyan fontos alkatrészévé a napelem rendszereknek, érdemes tisztában lenni a napelemek működésével. Ahogyan azt láthatjuk, a napelem panelek egymás mellett helyezkednek el, ami nem véletlen, mert össze vannak kapcsolva, sztringbe vannak kötve. Ebből adódik, hogy az egyik teljesítménye hatással van a másikra. Hogyha az egyik gyengén teljesít, az rontja a többi hatásfokát is. A napelem optimalizáló segít maximalizálni panelenként a teljesítményt.

Ez egy kompakt elektromos szerkezet, ami a panelek hátoldalára kerül felszerelésre, de a tartószerkezethez is erősíthető. Ezáltal mentesíthető a rendszer a káros teljesítménycsökkentő hatásoktól. Amennyiben minden panelt egyenletesen ér napfény, akkor nincs feltétlenül szükség a beépítésére. Ha egyes paneleket árnyék ér vagy a teljesítményük eltérő, esetleg többfelé vannak tájolva, egyenként szeretnénk követni a panelek hozamát, akkor mindenképpen szükséges az optimalizáló használata.

Kedvezőnek számít a Solaredge optimalizáló ár

Főként azt figyelembe véve, hogy milyen minőséget képvisel, ráadásul több hasznos tulajdonsággal is rendelkezik, amitől remek vételnek számít, hogyha egy ilyen kiegészítővel vértezzük fel a rendszerünket. A Solaredge optimalizáló ár megtérül teljes mértékben egy idő után, a segítségével elért hatásfok növelésének köszönhetően. Hogyha több napelem csatlakozik egymáshoz, akkor a P801-es modell is jó választást jelenthet, hiszen nem kevesebb, mint 72 modulhoz képes csatlakozni.

A fejlett technológiájával akár kettesével is felügyelhetőek a modulok, aminek az előnye, hogy egyszerűbb kiszűrni a nem megfelelően működő vagy meghibásodott darabokat. Ha egy napelemre árnyék vetül, az nem rontja a teljes rendszer teljesítményét. Az árnyékolt modulok gyengébb teljesítménye így nem lesz hatással a teljes rendszerre. Hagyományos és nagyteljesítményű modulokból is kihozhatjuk a maximumot ezzel a kiegészítővel.

Napelem akkumulátor nélkül mit sem ér az egész

Elvégre, ha energiát termel a rendszer, azt tárolni is kell valamiben, mivel egyszerre mindet nem tudjuk és nem is lenne értelme felhasználni. A napelem akkumulátor méretének a kiszámítása az elsők között kell szerepeljen, amikor egy ilyen rendszer kiépítésébe vágunk bele. Szerencsére, nem kell feltétlenül szakember vagy valamilyen speciális program ahhoz, hogy megfejtsük mekkora az a napelem akkumulátor, amiben elegendő energiát tárolhatunk a későbbi felhasználás érdekében.

Persze nem mindegy, hogy egy családi ház, kisebb cég, hétvégi ház áramellátása-e a cél. Egy családi ház heti áramfogyasztásával megállapítható, hogy mekkora napelem akkumulátorra lesz szükség. Ehhez mondjuk hétfőn feljegyezzük a villanyóra állását, majd a következő hétfőn ismét. Így megvan az 1 heti fogyasztás. Ezt osszuk el a hét napjainak számával, tehát 7-el. Az így kapott összeget, pedig 24-el, vagyis a nap óráinak a számával. A végeredmény megadja a fogyasztás kWh mértékegységét. 1 hét alatt nagyjából 100 kWh-t egy négyfős háztartás fogyasztása, ami napokra lebontva megközelítőleg 14,28 kWh fogyasztást jelent. Tehát, 14 kW-os akkuval biztosítható a háztartás mindennapi áramellátása.

Hatékony rendszer napkollektor akkumulátorral

Mivel az elmúlt években rohamosan fejlődtek ezek a rendszerek, ez alól nem jelentenek kivételt a napkollektor akkumulátor fajtái sem. Manapság már hordozható kivitelben is beszerezhetőek, ennek ellenére mégis képesek több kW áram tárolására. Így az év bármelyik szakaszában stabil áramellátás biztosítható az olyan helyeken is, ahol nem elérhető a vezetékes áramszolgáltatás vagy ahol nincs mindig napsütés.

A Hoawei, az EcoFlow, a Beenergy vagy a Renergy termékei éllovasok az energiatárolás terén. Ha úgy tetszik, akár hordozható erőműként is szolgálhatnak bizonyos modellek, mivel képesek a nagyfogyasztók működtetésére is. Természetesen, a tervezésnél az élettartam kérdésére is figyeltek a mérnökök, ami szintén a csúcsminőséget célozta meg. Lítium-vas-foszfát technológiát alkalmaztak a napkollektor akkumulátorok kivitelezése során.

Hogyha fontos a mobilitás, akkor a napkollektor akkumulátorok közül érdemes kiemelni az EcoFlow DELTA Pro modellt. Ez kempingezéshez vagy utazáshoz is ideális választást jelent, ami 3000 W teljesítményt biztosít. Abban az esetben, ha ez kevés lenne, akkor a Beenergy 10 kWh-os modellje bizonyára megfelel majd az igényeknek.