Dekoratív hatást kelt az ablakfólia

ablakfólia

Magányra vágyik? Nem kívánt kilátást kell elzárnia? Elege van a függönyökből, sötétítőkből és redőnyökből? Talán jó lenne, ha mindannyiunknak olyan szép kilátása lenne, mint amilyet az ablakfólia garantál. Ez sajnos a valóságban nem gyakran van így. Kinézünk a teraszajtón és látjuk a szomszédok lerobbant kerítését, esetleg egy téglafalat, a legrosszabb esetben pedig a szomszéd visszanéz ránk.

Ezért behúzzuk a függönyt vagy a redőnyt, elzárjuk a fényt és elfelejtjük, hogy egyáltalán van ablak. Léteznek azonban olyan megoldások, amelyek lehetővé teszik, hogy továbbra is élvezzük a fényt. Alakítsa át hétköznapiból rendkívülivé! A dekoratív ablakfólia különböző mértékű magánéletet biztosít és többféle méretben kapható, hogy megfeleljen az igényeinek.

Egyre közkedveltebb a hőszigetelt üveg

Az ablakok a hőveszteség nagy forrásai egy otthonban. De ki akar sötétben élni? Világosítsa az otthonát anélkül, hogy feláldozná az energiahatékonyságot a hőszigetelt üveg segítségével! Ezek megakadályozzák az üvegajtókon és ablakokon keresztül történő hőveszteséget. Az egységek 2 üvegtáblából állnak, amiket gáz választ el egymástól.

Az ablak kamrái közötti gáz által biztosított szigetelőréteg eloszlatja a hőátadást. A legtöbb modern otthonban és épületben hőszigetelt üvegeket használnak. Az ilyen ablakok és ajtók az egykamrás társaik előnyeit nyújtják, az energiahatékonysággal együtt, ami segít pénzt megtakarítani és lehetővé teszi a természetes fény bejutását a helyiségbe, miközben csökkenti a hideg külső hőmérséklet negatív hatásait. Read more „Dekoratív hatást kelt az ablakfólia”

Igazán népszerű a gipszkarton válaszfal készítése

gipszkarton válaszfal készítése

Az otthonunk belső részének átalakítása még sohasem volt annyira egyszerű, mint manapság. Ez többnyire a modern technikai megoldásokból adódóik. Itt van máris az említésre méltó gipszkarton válaszfal készítése. Ezt a műveletet már minimális felszereltséggel és szaktudással, szinte akárki elvégezheti. Egy nagyobb szobából bátran és minimális költségráfordítással lehet 2 kisebbet kihozni.

A gipszkarton elemeknek hála, a szigetelés is kifejezetten jó. Nincs szükség bontásra, ugyanis a meglévő konstrukcióhoz illeszthető a fából vagy fémből készült váz, amire az előre gyártott lapok felcsavarozhatóak. A gipszkarton válaszfal készítése minimális rendetlenséggel párosul és ami még mellette szól, hogy bármikor lebontható a válaszelem és visszaállítható az eredeti állapot.

Több előnnyel bír a gipszkarton polc építése

Gyakran okoz kihívást, hogy az évek során összegyűlt különféle holmikat nem lehet hová rakni. Bár vásárolhatóak bútorok erre a célra, de a gipszkarton polc építése szintén választható alternatíva. Ezen megoldás keretében, a stabil támaszfalak mentén érdemes kiképezni a tároló rendszereket. Kis odafigyeléssel, akár még be is építhetőek két helyiség közé, válaszfal gyanánt.

A műveletet megéri szakemberre bízni, mert csak ez lehet garancia a kiváló végeredményre. A váz többnyire fából vagy fémből készülhet, valamint a gipszkarton polc lapjaihoz a 9,5-12,5 mm vastag elemek felelnek meg legjobban. Minél jobban szeretnénk ezeket terhelni, annál több és stabil alátámasztást kell biztosítani, ami elviseli a nagyobb súlyt! Read more „Igazán népszerű a gipszkarton válaszfal készítése”

Felújított parasztházak belülről, avagy egy csipetnyi történelem

felújított parasztházak belülről

Az elmúlt évtizedekben a városi befektetők nagy érdeklődést mutattak a vidéki területek megvásárlása és pazar, sok zölddel és festői kilátással rendelkező ingatlanokká való átalakítása iránt. Mivel a városközpontokban az építmények függőleges emelkedése miatt kevés hely marad a zöld- és a szabad területeknek, az ilyen lakhatási lehetőségek iránti kereslet megugrott. Ez annak is betudható, hogy a felújított parasztházak belülről sem mutatnak rosszul. Így a befektetők aktívan elkezdték felvásárolni a vidéki helyeken lévő ingatlanokat. A felújított parasztházak belülről a praktikum és a kényelem megtestesítői, amelyek széles körben hozzáférhető anyagokra és színekre támaszkodnak.

A parasztházi stílusra a fa és a fehér tónusok használata jellemző. Mivel nagyanyáink idejében ez volt a legkönnyebben hozzáférhető anyag, a fát nagymértékben használták a tervezésben. Egy másik alapelv, hogy semminek sem kell pontosan ugyanannak lennie. A felújított parasztházak belülről abban különböznek a kortárs dizájnnal ellátott társaiktól, hogy nem próbálják a tér darabjait egymáshoz illeszteni. A parasztházi dizájnt feldobják a nippek, az antik tárgyak, régi szék párosítása egy modern kanapéval. A hatékonyságot egy csipetnyi egyéniség és történelem tarkítja, ami vonzóvá teszi ezt a stílust. Read more „Felújított parasztházak belülről, avagy egy csipetnyi történelem”

Cserepeslemez vásárlási szempontok

cserepeslemez

Modern és megbízható tetőfedő anyagot keres? A cserepeslemez önmagában nem teljes tetőfedő rendszer, de az épület esztétikája és tartóssága közvetlenül ettől függ. Hogy a fedőanyag kiválasztása valóban sikeres legyen, mielőtt ilyen lemezeket vásárolna, figyelembe kell venni számos fontos tényezőt, amelyek befolyásolhatják a tető élettartamát, megjelenését és költségét. Cserepeslemez vásárlásakor a következő fő tényezőket kell megvizsgálni: az acéllemez vastagsága, a polimer bevonat típusa, a hullámmagasság és a színvilág.

A lakóépület tetejére használható lemezek minimális vastagságának legalább 0,5 mm-nek kell lennie. A 0,4 mm vastagságú anyag csak a kisebb épületek vagy tetőterek fedésére alkalmas. A külső polimer bevonat képezi a fő védő és dekoratív réteget. Ezek különbözhetnek a teljesítmény, a szín és az élettartam tekintetében. A fentebb felsorolt szempontokon kívül, alapos figyelmet kell még fordítani a cserepeslemezre vonatkozó garancia időtartamára is, amit nem az eladó, hanem a gyártó határoz meg. Read more „Cserepeslemez vásárlási szempontok”

Elérhető kedvezmények – motoros alumínium redőny árak

Alumínium redőny

Mindig vannak olyan elérhető kedvezményeink, amelyek megtakarítást hoznak a motoros redőnyök felszerelésében. Ez egy olyan tartós befektetés, amelynél nem kellene a minőségen spórolni, ezért érdemesebb figyelni a motoros alumínium redőny árak kedvezményes időszakait.

Hiszen ilyenkor magasabb, megbízhatóbb minőségű berendezést vásárolhatunk az alacsonyabb árán. Aki több redőnyt szeretne motorral felszereltetni, vagy komplett motoros redőnyt kér, mindenképp ajánlott, vagy hírlevelünkre feliratkozni, vagy weboldalunkon rendszeresen követni a motoros alumínium redőny árak alakulását. Read more „Elérhető kedvezmények – motoros alumínium redőny árak”

Élvezzük az okos otthon előnyeit!

okos otthon

A technikai elemek fejlődésével elértük azt a szintet, amikor az álom valósággá vált. Csak ábrándozhattunk arról néhány évtizeddel ezelőtt, hogy olyan lakásunk lesz, ami szinte minden igényünket kiszolgálja. Mára az okos otthon bizonyos helyeken alapvető feltételként van jelen. Ez intelligens rendszereknek és a komoly műszaki szerkezeteknek köszönhetjük azt a kényelmet, ami megkönnyíti a munkás hétköznapokat. Egy rohanó világot élünk, ahol sajnos számos dologra nem jut időnk, ezért is kell a gépi segítség.

Az okos otthon olyan feladatokat végez el, amelyekre nekünk esetenként nem jut időnk. A beállítások függvényében, megadott időben felemelkednek a redőnyök, bekapcsol a televízió, fokozott ütemre kapcsol a fűtés. A biztonságot garantálni hivatott eszközök azonnal aktiválódnak, amint valamilyen illetéktelen mozgást érzékelnek és élő képet közvetíthet az okos otthon közvetlenül a mobiltelefonunkra. Rendszeresen jelennek meg olyan egyedi termékek, amelyek képesek speciális funkciók ellátására. Read more „Élvezzük az okos otthon előnyeit!”