SMR hengerezés: A tökéletes izomregeneráció eszköze

hengerezés

Az SMR hengerezés – vagyis a self-myofascial release henger – egy forradalmi módszer az izomregenerációban és az izomfájdalmak enyhítésében. Ez az egyszerű, mégis hatékony eszköz jelentősen hozzájárulhat a sportolók és aktív életmódot élők teljesítményének javításához.

Az SMR hengerezés elősegíti az izmok és a kötőszövet (fascia) ellazítását, ezáltal csökkentve az izomfeszültséget és javítva a mozgástartományt. Rendszeres használatával a fájdalmak csökkenhetnek, a sérülések kockázata pedig minimalizálható.

Az SMR hengerezés használata rendkívül egyszerű, a hengert egyszerűen az izomcsoportok mentén gördítjük. Akár otthoni használatra, akár edzés közbeni regenerációra is ideális, ezzel a módszerrel saját kezünkbe vehetjük egészségünk gondozását.

Az SMR hengerezés egyre elterjedtebbé válik, nem csak a sportolók körében, hanem azok számára is, akik ülőmunkát végeznek és gyakran tapasztalnak hát- és nyakfájdalmat. Javasoljuk, hogy próbálja ki Ön is ezt a rendkívül hatékony technikát! Read more „SMR hengerezés: A tökéletes izomregeneráció eszköze”

Az autoimmun betegség lelki okai személyenként változóak

autoimmun betegség lelki okai

Köztudott, hogy a központi idegrendszer és az immunrendszer szoros kapcsolatban áll egymással, ebből kifolyólag, a hosszantartó stresszes állapot testi panaszokhoz vezethet. Az autoimmun betegség lelki okai főként a depresszió és a szorongás. Ezek kialakulhatnak magánéleti problémák, adósságok és hasonló körülmények miatt. Normális esetben a szervezet védekező rendszere elhárítja az egészséget veszélyeztető tényezőket, viszont ilyenkor teljesen megzavarodik, tévesen ítéli meg a helyzetet, vagyis saját szervek és szövetek ellen lép fel, károsítva azokat.

Az autoimmun betegség lelki okai közé tartozik az önbizalomhiány is. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy elfogadja önmagát és céltudatos legyen. A hölgyeknél tízszer gyakrabban kialakul, mint a férfiaknál, ami arra utal, hogy a női hormonoknak valamilyen módon szerepe van a dologban. A stressz, vagyis a pszichés megterhelés jelentős mértékben súlyosbítja a tüneteket, így azonnali életmódváltásra van szükség. Read more „Az autoimmun betegség lelki okai személyenként változóak”

Erősen befolyásolja a mindennapokat a Hano

Hano

Még mindig nem sokan tudják, hogy létezik olyan állapot, mint a herediter angioneurotikus ödéma. A Hano rendkívül súlyos, krónikus, legyengítő és életveszélyes genetikai rendellenesség. Külső és belső duzzanatok jellemzik a test különböző részein, a lábakon, a karokon, a törzsön, az arcon, a torkon és a nyakon. Ezek a duzzanatok spontán jelennek meg és spontán tűnnek el, de az egész folyamat több óráig is eltarthat. Mindezt kínzó fájdalom, a duzzanat által érintett testrészek teljes deformációja, mozgáskorlátozottság és légzési problémák kísérik.

Különösen akkor, ha a duzzanat a felső légutakat is érinti. A Hano betegséget nehéz felismerni, mivel a tünetei nagyon hasonlítanak más, gyakoribb rendellenességek szimptómáihoz. Ezeket gyakran összekeverik az allergiás reakciókkal, ami összezavarja az orvosokat. Szerencsére, ma már léteznek olyan Hano terápiák, amelyek a rohamok idején alkalmazhatóak, illetve olyan innovatív kezelések, amelyek során a megfelelő időközönként adható gyógyszereket úgy alkalmazzák, hogy ezek a rohamok egyáltalán ne forduljanak elő. Read more „Erősen befolyásolja a mindennapokat a Hano”

Igen fájdalmasak a magnéziumhiány tünetei

magnéziumhiány tünetei

A magnéziumhiányt nem lehet egyszerű vérvizsgálattal kimutatni, hiszen a szervezetben található magnéziumnak körülbelül 1%-a van jelen a vérben. Ezért fontos figyelnünk magunkra, ugyanis a magnéziumhiány tünetei megmutatkoznak egyéb, igen kellemetlen módokon. Rengeteg ember az álmatlansággal, izomgörcsökkel, fáradtsággal társítja ennek az ásványnak a hiányát, pedig ennek számtalan más szimptómája is lehet. A magnéziumhiány tünetei közé tartozik a szédülés, a hajhullás, remegés, zsibbadás is, hogy csak néhányat említsünk.

Persze egyéntől is függ, hogy milyen kellemetlenségeket okoz neki ez a probléma. Tulajdonképpen a magnéziumhiány lehetetlenné teszi, hogy este lazítani tudjunk és jól aludjunk. Mindenképpen tenni kell ellene, így a szimptómák megjelenése után célszerű egy hatékony magnéziumkúrát tartani, hogy pótoljuk a szervezetben előállt hiányát. Ha figyelünk magunkra és informálódunk, akkor könnyen felismerhetőek lesznek számunkra a magnéziumhiány tünetei. Ne várjuk meg, amíg súlyosbodik a helyzet! Read more „Igen fájdalmasak a magnéziumhiány tünetei”

A népszerű és produktív cannabidiol olaj

cannabidiol olaj

Egy folyékony koncentrátum, ami a bódulást előhozó THC nélkül biztosítja a kender jótékony hatásait. A cannabidiol olaj betegségek kezelésére is hatásos, emellett fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Mivel nincs benne THC, ezért nincs tudatmódosító hatása és akár általánosságban, az immunrendszer erősítésére is kiváló. Read more „A népszerű és produktív cannabidiol olaj”

Az érszűkület kezelésének módjai

érszűkület kezelés

Ezt a komoly betegséget nem szabad félvállról venni. Az érszűkület az egész szervezetet érintheti. A kor előrehaladásával csökken az erek rugalmassága. A legtöbb terhelés a lábakat éri, így többnyire ott jelentkezik kékes elszíneződés formájában. A kezelése akár gyógyszermentes is lehet. Nagyon fontos az időben történő felismerés. Hatásosnak bizonyulhatnak ellene a természetes alternatívák. Érdemes azokat a növényeket előnyben részesíteni, amelyek serkentik a vérkeringést. Az érszűkület tünetei enyhíthetőek fokhagyma és mustármag fogyasztásával.

Amennyiben pontosan betartja az orvosi utasításokat és beiktatja a mindennapjaiba a rendszeres fizikai aktivitást, akkor valószínűleg sikeresebb lesz a regenerálódás. A túlsúlyt is kontrollálni kell, vagyis a zsíros ételeket javasolt elhagyni. A szén-dioxid gyógygázfürdő, más néven mofetta, egyre népszerűbb a kór kezelésére. Az érszűkület ellen alkalmazhat Fumara pezsgőkristályokat. A vitaminbevitelről sem szabad megfeledkezni. Read more „Az érszűkület kezelésének módjai”

Thesera termékek eredeti minőségben

Thesera

Bizonyos kor felett már nem találomra választjuk ki az arcápolási termékeinket. A Thesera mindenkinek jó választás, aki gyorsan tapasztalható eredményt szeretne orvosi beavatkozás nélkül. Lehetséges lenne a ráncoktól megszabadulni tű és szike nélkül? Igen! Sőt! Nemcsak a szarkalábaktól és mélyebb barázdáktól mentesíthetjük az arcunkat fájdalommentesen, hanem a megereszkedett bőrtől is. Az ugyanis tény, hogy a ráncok mellett, a kontúrok elveszítése is igen árulkodó jel a korunkról.

A Thesera kezelés egy forradalmian új ránctalanító és lifting hatású módszer, aminek hatására a megereszkedett bőr láthatóan feszesebb lesz. Szeretne Ön is fiatalosan kinézni? Elege van a petyhüdt bőrből és a ráncokból? Akkor nincs más dolga, mint beszerezni a Thesera lifting csomagját. A kezelés lépései teljesen egyszerűek, otthon is elvégezhetőek, így még a szépségszalonokban sem kell súlyos összegeket elkölteni a szépülés érdekében. A Thesera kozmetikumokkal történő arcfiatalítás legfőbb ismertetőjegye, hogy a bőr saját belső kollagéntermelődésének fokozására összpontosít. Read more „Thesera termékek eredeti minőségben”

Mik a lábfejgörcs okai és miként szabadulhatunk meg ezektől?

lábfejgörcs okai

Az izom fájdalmas összehúzódásai a leggyakrabban a sportolókat érintik. A lábfejgörcs okai között szokás említeni a túlzásba vitt edzést, a folyadékhiányt és a helytelen táplálkozást. Az étkezési szokások megváltoztatásával és az edzés intenzitásának beállításával azonban sok esetben hatékonyan megszüntethetőek a kellemetlen tünetek. A lábgörcsök előfordulhatnak éjszaka, de edzés közben is. Általában néhány percnél nem tartanak tovább, majd maguktól elmúlnak. Ha gyakran tapasztalunk váratlanul ilyen kellemetlenségeket, érdemes megvizsgálni a lábfejgörcs okait.

Az erős fájdalmak felébreszthetnek minket éjszaka, de reggel, közvetlenül ébredés után is jelentkezhetnek. A leggyakrabban mégis akkor fordulnak elő, ha túl sokáig maradunk egy bizonyos pozícióban vagy intenzíven edzünk. A lábfejgörcs okai mögött gyakran a kiszáradás vagy a rossz táplálkozás áll. Az alacsony kálium-, magnézium-, kalcium- vagy nátriumtartalmú étrend is gyakran okoz görcsöket. Ezért érdemes gondoskodni ezeknek az elemeknek a megfelelő pótlásáról. Read more „Mik a lábfejgörcs okai és miként szabadulhatunk meg ezektől?”

Bőrápolás natúr készítményekkel

bőrápolás

Ahogyan múlnak az évek, azt vesszük észre, hogy a bőrünk már nem olyan rugalmas, mint régen volt, ezért hatásos terméket keresünk a gond ellen. Bőrápolás céljából ideális választás lehet a Bioextra Ginseng natúr krém, ami remek összetevőinek köszönhetően élénkíti a vérkeringést, rendszeres alkalmazásával puhává, rugalmassá varázsolhatjuk a bőrünket. Értékes tápanyagokkal látja azt el. Read more „Bőrápolás natúr készítményekkel”