A csempe szintező használata a sikeres burkolás kulcsa!

csempe szintező

A lakásfelújítás vagy bővítés esetén nem szabad semmit sem elkapkodni, mert annak meglesz a komoly következménye. Amennyiben rendelkezésre áll minden szükséges eszköz és egy nagy adag lelkesedés is, akkor kevés olyan feladat van, amit ne lehetne elvégezni.

Természetesen gyakran jól jön a tapasztalt szakember bevonása, a kiváló eredmény elérése érdekében, de a hidegburkolás esetén, legtöbbször bőven elég a megfelelő csempe szintező használata. A professzionális eszközök nem véletlenül váltak annyira keresetté a piacon.

A szakemberek nagy örömmel dolgoznak velük, hiszen rengeteg időt, energiát takaríthatnak meg a lapszintező készlet bevetésével, valamint, ami a legfontosabb, hogy a kiváló eredmény sem fog elmaradni. Érdemes tehát közelebbről megismernünk ezeket az eszközöket, hogy tudjuk, mikor és melyiket lehet a legnagyobb sikerrel alkalmazni.

Kerüljenek előtérbe a minőségi csempe szintező család tagjai!

Ezen termékek kínálata igen széles. A piacon leginkább elterjedt a TLS-PRO nagy ékes lapszintező rendszer. Ennek egy továbbfejlesztett, kikönnyített változata a TLS BASIC, ami inkább a kisebb méretű lapok esetében alkalmas a cél elérésére.

Ezen két közkedvelt csempe szintező mellett, még gyakran kerülnek a figyelem középpontjába a csavaros, régebben még TLS-TWISTER, mostanra pedig TLS-TORNADO, illetve a TLS-HURRICANE, valamint azok ECO verziói. Továbbá, ott vannak még a többször felhasználható TLS-PROPELLER típusok. Az egyezményes megállapítás szerint, a csempe szintező kínálatból valamelyiket mindenképpen muszáj alkalmazni a cél érdekében!

Viszont, akik már dolgoztak ezen rendszerekkel, nagyon jól tudják, hogy esetenként mire lehet számítani. Mivel a csempe szintező használata egyáltalán nem bonyolult, ezért kezdőként is bátran kísérletezzünk tetszés szerint! Természetesen, mielőtt megtörténne a csempe szintező használata, érdemes némi figyelmet szentelni az elmélet alapos megismerésére, amire minden esély megvan a burkolatszintezo.hu weboldalon.

Miként történik a csempe szintező használata?

Mivel a nagy és kis ékes lapszintező készlet az, amit a leggyakrabban kézbe vesznek a szakik, valamint ezek a változatok a kezdők kedvencei is, ezért elsőként ezek alkalmazását vesszük górcső alá. A termékek alapvetően 2 részből épülnek fel. Az egyik a talp, ami szintén 2 részre osztható. Az alsó fele megy a csempék alá és ott is marad, miközben a felső fül része emelkedik a lapok fölé. Ide illeszthető be az ék. A lapszintező készlet része még egy speciális fogó is, amivel az optimális beszorítás végezhető el sikerrel.

A gyakorlottabbak ezt gyakran már mellőzik, mert érzéssel, kézzel be tudják megfelelően csúsztatni az éket a helyére, de kezdőként mindenképpen tartsuk a közelben. Amire fontos figyelni, hogy a csempe szintező használata nem helyettesíti a megfelelő felület előkészítést és a kevés ragasztót. Ez egy biztonsági mechanizmus, ami arra szolgál, hogy a szakszerű lerakás után a lapok ne mozduljanak el a beállított helyzetből.

Hibák a csempe szintező használata során

Talán a legnagyobb hiba, ami elkövethető a csempézés során, ha egyáltalán nem lesz alkalmazva a lapszintező készlet valamelyik típusa. Gyakran még a tapasztalt szakik is úgy gondolják elboldogulnak nélküle, majd csodálkoznak, hogy a precízen vízszintezett lapok között miért van néhány mm eltérés. Ennek oka a ragasztó száradása során bekövetkező anyagmozgásban keresendő.

A csempe szintező használata okozhat hibákat, amennyiben azt valaki rosszul kezeli. Amit többen elkövetnek, hogy kispórolják a ragasztót. Ilyen formában a szintezővel egyenesbe hozott lapok alatt óhatatlanul is levegő marad, ami kopogást, a későbbi terhelések hatására repedést, törést eredményezhet. Ez viszont nem a lapszintező készlet hibája, hanem a rossz alkalmazásé.

A profi lapszintező készlet megéri a befektetést

Sajnos, mint minden piacon, úgy ezen a területen is előfordulnak rossz minőségű termékek. Ezért nem szerezhető be akárhonnan a lapszintező készlet. A TLS kínálatában elérhető termékek egyenesen a gyártótól érkeznek és minden esetben kifogástalan minőségben, így nem lehet rájuk panasz. Ami pedig kifejezetten jó hír, hogy az ékes rendszereknél csak a talpakat kell mindig pótolni, mert az ékek akár 25 alkalommal is felhasználhatóak.