A festőkés használata nem ördöngősség

festőkés

A legtöbben úgy gondoljuk, hogy a szép festményekhez csak olyan eszközök kellenek, mint a jó ecsetek és a minőségi vászon. Nos, ez korántsem igaz, hiszen a festőkés merőben új lehetőségeket nyújt egy különleges kreáció kidolgozására. A vászonra ugyanis nemcsak ecsettel lehet felvinni a fantáziákban már megszületett képet.

Nyugodtan eltérhetünk a hagyományostól és olyan eszközökhöz is nyúlhatunk, amelyekről talán nem is gondoltuk volna, hogy a festékeket milyen csodálatos módon teszik képekké. A festőkés kiválóan alkalmas az anyag felvitelére, annak eldolgozására, de a felesleg visszavétele vagy például a minták és a strukturált felületek létrehozása is könnyen megy a használatával.

Többféle méretben és kialakításban is elérhető, ezért a végeredménynek valóban csak a fantázia szab határt. A festőkés olyan eszköz, amit nemcsak a profik, hanem a kezdők, hobbiból festegetők is nyugodtan megragadhatnak. Nem kell tartani a használatától, hiszen némi gyakorlás után még egyszerűbb is dolgozni vele, mint a hagyományos ecsetekkel.