A kijelzővédő üvegfólia távol tartja a karcokat

kijelzővédő üvegfólia

15-20 évvel ezelőtt egy mobiltelefon képernyője nagyjából bélyegméretű volt és leginkább szöveges információk jelentek meg rajta. A készülék használata során jelentős szerepe volt, de nem igazán kellett attól tartani, hogy sérülni fog.

A mai okostelefonok ehhez képest sokkal inkább egyetlen nagy kijelzőnek tekinthetőek, amelyek kijelzővédő üvegfólia nélkül hamar karcolódnak. Noha a modern telefonok előlapi része legtöbb esetben a Gorilla Glass névre keresztelt strapabíró üvegből készül, a hétköznapi használat során pillanatok alatt képes kisebb-nagyobb karcokat összeszedni.

A sérülések nem kerülhetőek el, de azért tehetünk, hogy ne a készülék saját üvegfelülete karcolódjon. A népszerű telefonokra kapható mérethelyes kijelzővédő üvegfólia, ami képes átvenni a „terhet” a készülék saját műanyag vagy üveg előlapjától.

A telefon értékéhez képest, a kijelzővédő üvegfólia olcsónak számít, a jellemzően 3-6.000 Ft körül elérhető darabok. Nem nagy kiadás azért, hogyha a sérülés elkerülhetetlen, mert inkább a cserélhető védőréteg, ne pedig a készülék maga karcolódjon.