A szennyvíz szivattyú praktikus szerepe

szennyvíz szivattyú

A kertes családi házaknál sok esetben nemcsak a vízellátást szükséges megoldani, ha nincs bevezetve a vezetékes hálózat, hanem a koszos folyadéktól való megválást is ki kell vitelezni valahogy. Ebben nagy segítségnek bizonyul a szennyvíz szivattyú beiktatása.

Ebben a tekintetben fontos körültekintőnek lenni, hiszen nem mindegy, hogy milyen pumpa kerül megvételre. Vannak ugyanis olyanok, amiket a kertben lehet használni és olyan típusok is, amiket víz alatt lehet igénybe venni.

Ebben az esetben kétféléből választhat a vásárló, attól függően, hogy merülő vagy búvárszivattyút szeretne venni. Az sem elhanyagolandó szempont, hogy tiszta, illetve szennyezett folyadék elvezetésére keresi a megfelelő elemet, mivel utóbbi vékonyíthatja, koptathatja az anyagot.

A szennyvíz szivattyú családjába számtalan típus tartozik. Egyik ilyen az Elpumps BT 4877 K elnevezést kapta. Maximális bemerülési mélysége 5 méter, valamint 10 méter hosszúságú kábellel van ellátva. Ez a fajta darálós szennyvíz szivattyú emésztőkbe tökéletesen alkalmas.