A szintetikus parókák előnyei, hátrányai

szintetikus parókák

Ha paróka viseletét kívánja az állapotunk, felmerül a kérdés, hogy valódi hajból készült darabot válasszunk vagy „mű” hajat? A nem természetes hajból készültek az úgynevezett szintetikus parókák. Műanyag hajszálakból állnak, mégsem túl idegen a hatásuk. Kinézetre alig térnek el a természetes hajtól, azonban van pár dolog, amivel jobb tisztában lenni, mielőtt beruházunk egyre.

Míg a valódi hajjal bíró parókák az eredeti fejfedőnkkel azonosan moshatóak, száríthatóak, formázhatóak, a szintetikus parókákat tilos hővel formázni vagy szárítani. A rövidebb darabok igen tartósak, de a váll alá érők, amelyek a ruhánkhoz érnek, különböző felületekhez dörzsölődnek, könnyen bolyhosodnak, szöszösödnek.

A szintetikus parókák inkább rövid távú, mintsem mindennapi viselethez ajánlottak. Habár olcsóbbak a valódi hajból készült társaiknál, az élettartamuk csupán 3-6 hónap. Meghosszabbíthatjuk ezt az időt, ha otthon az érzékeny fejbőr elfedéséhez paróka helyett kemoterápiás kendőt hordunk. Paróka kiválasztásakor kérjük a szakember segítségét!