Az ekcémás baba bőrének ápolása

ekcémás baba

A babák az első időszakban a legérzékenyebbek, hiszen egy teljesen védett környezetben töltött 9 hónap után hirtelen sok új benyomással kell megbirkózniuk. A helyzet a későbbiekben is megmarad és a sok kihívás közül a táplálkozás, a hirtelen megjelenő vegyszerek vezethetnek az ekcémás baba tüneteinek megjelenéséhez.

Azzal jó, ha mindenki tisztában van, hogy noha az élelmiszerek nagyjából ugyanúgy néznek ki mint sok évvel ezelőtt, a beltartalmukat illetően lényegesen különböznek a régiektől. Ez természetesen az intenzív mezőgazdasági termelésnek köszönhető, ami manapság igen elterjedt. Persze, ha a pici baba emésztőrendszere valamiért ezeket nem tolerálja, akkor az eredmény nagyon gyakran a bőrén látható.

A másik gyakori ok az ekcémás babáknál a különféle vegyszerek. A ruhában maradt túl sok mosópor vagy a szülők által kedvelt öblítő. Ez utóbbiról már sok fiatal anyuka tudja, hogy nem kéne a babaruhák mosásánál használni, de még nem elegen. A növényi alapú ápolókrémek kiváló segítség az ekcémás baba bőrápolásában.