Decoupage ragasztó különböző változatokban

decoupage ragasztó

A termék többféle variációban szerezhető be, így a felhasználási területe igencsak széles. Mindegyik decoupage ragasztó tartalmaz lakkot. Minden használat előtt alaposan fel kell rázni. Vízbázisú, ebből kifolyólag vízzel hígítható. Szagtalan, a száradási ideje pedig átlagosan 30 perc. A matt változat nagy előnye, hogy könnyen kenhető.

Kiválóan alkalmas szalvéta és rizspapír rögzítéséhez. A selyemfényű típust általában üveg, kerámia, fém, műanyag és feszített vászon felületeken alkalmazzák. Jól kombinálható csillám- és pigmentporokkal. A glitteres decoupage ragasztó tökéletes választás csillámló, fényes felületek esetén. Az akrillal festett tárgyakon vízálló bevonatot képez. A kerámiára való verzió elsősorban porózus felületekre ajánlott. A sütőben történő kisütést követően mosható, viszont mosogatógépbe nem javasolt tenni.

Érdemes tudni, hogy külön vászonra tervezett decoupage ragasztó is kapható az üzletekben, ami szintén vízbázisú és sűrű állagú. A díszített textil kifordítva vasalható és alacsony hőfokon mosható.