Napelemes közvilágítás ár – a minőség dönt!

Napelemes közvilágítás ár

A magas minőség általában hosszú élettartamot jelent. A napelemes közvilágítás ár terén a legnagyobb költségmegtakarítást akkor érhető el, ha kiváló minőségű készülékeket választunk.

Sajnos gyakran nehéz felismerni a valódi minőséget, mivel a különbségek kívülről gyakran alig észrevehetőek. A láthatatlanul beépített alkatrészek határozzák meg a napelemes közvilágítás élettartamát és ezáltal az ár-teljesítmény arányát is.

Úgy kell kiválasztani, hogy az megfeleljen a készülő projektnek és a környezeti paramétereknek. A valódi megtakarítás végül a hálózaton kívüli működésből, a minimális földmunkából és abból adódik, hogy nem kell kábeleket fektetni. Az állami szervek, például a községek, városok, közművek és helyi hatóságok általában a költségek nagy részét megtakarítják. A villamosenergia fogyasztás elmaradása is nem lebecsülendő költségmegtakarítást jelent.

Napelemes közvilágítás ár a költséghatékonyság fényében

Az önellátó LED-es közvilágítás árhoz képest, a napelemes közvilágítás ár révén nyert általános költségmegtakarítás nagyon jól látható. A piacon igen elterjedt, a talapzatra erősített napelem modullal és akkumulátorral ellátott megoldások már reális összegtől kaphatóak készülékenként, az AM TECHNIK Kft. jóvoltából. Forgalmazóként a cég kevésbé a gyors értékesítésre, inkább a hosszú élettartamra és a legjobb termékimázsra összpontosít.

A beruházás költség-haszon aránya és a napelemes közvilágítás előnyei ezért a minőségre, a teljesítményre és a hosszú élettartamra vonatkozó legfontosabb adatokból adódnak. A nagyteljesítményű készülékek masszívak, rendkívül időjárásállóak és lenyűgöznek a minőségükkel, mindezt tisztességes napelemes közvilágítás áron.

A napelem típusok eltérnek egymástól

Igen fejlett kort élünk, ennek köszönhetően pedig a gyártók képesek olyan termékeket forgalmazni, amelyek megfelelően védik a környezetet. A különböző napelem típusok azért annyira közkedveltek, mert nem árammal működnek, hanem ahogy a nevükben is szerepel, napelemmel. Ezáltal pedig roppant alacsony az ökológiai lábnyomuk.

Igen sok altípus létezik, ezért alaposan utána kell járni, hogy egészen pontosan melyikre van szüksége. Amennyiben szívesen tudna meg többet a napelem típusokról, akkor látogasson el az amtechnik.hu honlapra! Itt részletes leírást talál arról, hogy milyen szabályok vonatkoznak az említett produktum kiépítésére.

Lehet használni mind közterületen, mind pedig magánházaknál. Akár pályázaton keresztül is hozzá lehet jutni. Remek teljesítménye van, illetve 15 éven keresztül is képes működni. A napelem típusokat megtalálja felsorolva az említett honlapon. Mindegyiknek elolvashatja a jellegzetességét, hogy megismerje a különböző típusokat és kiválassza az igényeinek megfelelőt.

Mely napelem típusok a legjobbak?

A családi házakra a legjobb napelem típusok a monokristályos panelek, mivel viszonylag kis felületen nagy teljesítményt lehet elérni, ami a legtöbb tetőre vonatkozik. A monokristályos modulok, a kiváló ár-érték arányuk miatt, ideálisak nagyobb projektekhez és földre szerelt rendszerekhez is. A vékonyrétegű napelemek az olyan alkalmazásokhoz a legalkalmasabbak, ahol a rugalmasság kulcsfontosságú.

A monokristályos napelemek egyetlen kristályból álló szilícium tömbökből készülnek. A gyártási folyamat összetett. A szilíciumot magas hőmérsékletű kemencében megolvasztják, majd lassan lehűtik, hogy egyetlen kristály alakuljon ki. A monokristályos napelem típusok színe az egyöntetűen sötétkéktől a feketéig terjed és tipikusan téglalap alakúak. Magas hatásfokuknak köszönhetően kisebb felületet igényelnek, mint más modulok.

A monokristályos napelemek nagy, akár 23%-os hatásfokot érnek el, ami viszonylag költségessé teszi. Ugyanakkor kisebb telepítési helyet igényelnek, mint más napelem típusok. Élettartamuk pedig 50 év is lehet.

A monokristályos napelemmodulokat magánházak, vállalatok és napelemparkok fotovoltaikus rendszereiben használják. Népszerűek az űrtechnikai alkalmazásokban is, ahol a nagy hatékonyság és megbízhatóság kulcsfontosságú. Világszerte népszerű választásnak számítanak a fenntartható energiaprojektekben.