Dísznövények a kert esztétikájáért

dísznövények

Egy kert szépségét mindig a benne látható növények nyújtják, továbbá a kialakítása, rendezettsége. A dísznövények jelentősen emelik a telek esztétikai kinézetét, de csak akkor, ha a körülményeket szeretik és szépen tudnak fejlődni.

A korallberkenye például bármilyen talajban jól érzi magát, tetszés szerinti formára alakítható, formázható kockára, gömb vagy kúp alakúra egyaránt. A dísznövények eme varázslatos példánya örökzöld növény, aminek tavasszal élénkvörösek a friss hajtásai, majd ezek később bronzvörösre színeződnek át.

Májusban az apró fehér virágaival bűvölnek el mindenkit, aki csak rájuk pillant. Sziklakertekbe és virágágyásba ideális választás a havasi törpefenyő, ami alacsony növekedésű, de nagyon szépen mutat.

Tulajdonképpen ez a növény Európa magas hegyeiben őshonos, sziklás lejtőkön, száraz, meszes talajon megtelepedő, igénytelen és ellenálló fenyőfajta. Így természetes, hogy bármelyik kert körülményeit remekül viseli és fejlődik benne. Ez is és a dísznövények sok más típusa beszerezhető a virag-online.hu webáruházból.