Hogyan készítsünk aloe vera italt?

aloe vera ital

Vannak olyan gyógynövények, amelyek szinte mindenre pozitív hatással lehetnek. Sokan nem tudják, hogy az aloe vera ital elkészítése otthon is lehetséges, miközben a lépések tényleg egyszerűek. Amire szükségünk lesz az egy vékony élű kés és maga az aloe vera növény. Vágjuk le óvatosan az egyik húsos levelet, majd alaposan mossuk át!

Amennyiben a levél ki lehetett téve egyéb szennyeződéseknek, ismételjük meg a tisztítását. Ezután fogjuk a kést és a csúcsok mentén nyessünk egy határozott vonalat. Később vágjuk azonos darabokra a levelet és újra áztassuk be. 10 perc várakozás után törölgessük szárazra a szeleteket. Most újra a késen van a hangsúly.

A bemetszéseket követve vágjuk le az alsó és felső héjat, igyekezzünk minél közelebb maradni a vastag bőrhöz, hogy a hús ne vesszen kárba. Utolsó lépésként a tiszta aloe vera darabokat tegyük a turmixba. A sűrű léből egy decit öntsünk pohárba, tegyünk hozzá ízlés szerint citromot és reszeljük bele gyömbért, majd öntsük fel vízzel. Az aloe vera ital máris fogyasztható.