Mitől finom a rum?

rum

Egy másik írásunkban már foglalkoztunk az alkoholos italok bizonyos szempontból való kategorizálásával. Most a rum kerül górcső alá, ha lehet, ilyen értelemben is. Ez az alkoholos ital is kiemelkedik bizonyos szempontból a többi közül, mégpedig valószínűleg ha felmérést készítenénk, mindenki egyhangúlag mondaná, hogy az ételek, különösen az édességek készítése során kap nagy szerepet.

Ez pedig így is van, nem csupán tisztán, valamint üdítővel keverve szokás fogyasztani, de a cukrászok és egyéb, sütéssel foglalkozó szakemberek kedvenc aromája is. Amennyiben különlegessé, emlékezetessé, karakteressé akarnak tenni egy-egy sütit vagy tortát, esetleg egyéb kreációt, nagy eséllyel nyúlnak ezen ital után.

Elég egy kis gyűszűnyi belőle és máris garantált a karakteres íz. A csekély mennyiségű rum felhasználása azért is roppant kedvező dolog, mert gyermekek vagy gyógyszert szedők, esetleg idősek éppen úgy fogyaszthatják gond nélkül. A rum nagyon sokoldalú ital, ami kiválóan idomul az igényekhez.