Ilyen egyszerű a medence tisztítás házilag

medence tisztítás házilag

Hogyan tarthatjuk az úszómedence vizét mindig jó állapotban? Az otthoni praktikák, amelyek a medence tisztítás házilag történő megoldására irányulnak, ebben az esetben is segíthetnek. Egy otthoni medence, legyen az kicsi vagy nagy, szórakoztató és a kánikulában kellemes módja annak, hogy lehűtsük a felmelegedett testünket. Hogyan kivitelezhető a medence tisztítás házilag? Ha a medence kicsi és főleg gyermekek használják, nem okoz gondot, ha piszkos. A vizet csak ki kell önteni és a medencét újra kell tölteni.

De mi a helyzet a nagyobbakkal? A víz kiöntése minden alkalommal nagy pazarlás lenne. Ilyenkor jut eszünkbe a klór. Hatékony, gyorsan hat és olcsó. Ha azt szeretnénk, hogy a medence tisztítás házilag vegyszerek használata nélkül történjen, akkor ezt megtehetjük közönséges konyhasóval is. Ezután tiszta és vegyszermentes vizet élvezhetünk, ami a sónak köszönhetően a bőrünket is ápolja. Ha egy nagy kerti medence szerencsés tulajdonosai vagyunk, gondoskodjunk rendszeresen a tisztításáról!

Az ecet és az újságpapír a poros üveg doktora

Az ablakok tisztításának nem kell sziszifuszi feladatnak lennie. Ha nemcsak tisztítani, hanem védeni is szeretné a felületet a túlzott szennyeződéstől, akkor erre vannak bevált módszerek, amelyeket a gudu.hu weboldal szívesen megoszt az olvasóival. Az egyik az ecet és a régi újságok használata. Elég, ha az ecetet vízzel hígítjuk (komolyabb foltok esetén az ecetet ammóniával helyettesíthetjük), ezzel pucoljuk át az ablakot, majd az egészet egy régi újságpapírral áttöröljük. Ezáltal az üvegtáblák csíkmentes, sima felületet kapnak, adja hírül a gudu.hu honlap.

A tükrök tisztítását megkönnyíthetjük egy használt teafilterrel is. Ez nemcsak a foltokat távolítja el, hanem az üvegfelületet is fényessé teszi és polírozza. Ha el akarjuk kerülni a túlzott páraképződést a tükör felületén, érdemes borotvahabbal vagy egy vízzel, meg néhány csepp glicerinnel megkent ruhával áttörölni. Ezáltal a felület tökéletesen simává válik és a gőz nem fogja többé akadályozni a tükörképünket. Még több hasznos praktikáért kattintson a gudu.hu hivatkozásra!