Létezik jó és olcsó okostelefon?

Olcsó okostelefonok kimagasló teljesítménnyel

Már kezd szertefoszlani az a bizonyos általános nézet, hogy csak a drága készülékek képesek eleget tenni a mindennapi elvárásoknak. A felmérések szerint, egy minőségi, olcsó okostelefon tökéletesen megfelel a mai igényeknek.

Természetesen ebben az esetben nem az olcsó replikákról van szó, amelyek inkább a vicc kategóriába tartoznak, hanem az olyan készülékekről, amilyeneket a Huawei, az Oppo, a Honor és nem utolsósorban a Xiaomi készít.

A kínai mobilpiac hatalmas lendületet vett az elmúlt években és a termékeik világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mivel jelentősen olcsóbban beszerezhetőek, mint a konkurencia produktumai. Mivel nem mindenki profi fotós, ezért az egyszerűbb kamerarendszerrel felszerelt telefon is jól jöhet az ilyen esetekben.

Ellenben, egy testesebb akku már nem kerül olyan sokba és egy gyengébb hardverrel egészen sokáig képes kibírni az olcsó okostelefon töltés nélkül. Rengetegen vannak, akik inkább a hosszabb akkumulátoridőt választják a teljesítmény helyett.