Milyen egy jó gin?

gin

A közönséges égetett szeszes italok általában semleges ízűek. Éppen ezért ezeket a gabonaszeszeknek különféle gyümölcsökkel vagy bogyókkal adnak különleges ízt. A boróka- vagy tobozbogyójával, esetleg ezek kivonatával például nem mást ízesítenek, mint a gint. A gin minőségi alapanyagokból készül, ráadásul finom is.

Igaz, nem mindenki kedveli az erős és borókabogyós ízvilágot, de azért más italokkal keverve igazán kellemes zamatot lehet elérni. Manapság már nemcsak az alapital érhető el, hiszen különféle ízesített verziók is régóta a piacon vannak. Létezik tiszta és az úgynevezett kevert változat. Ez utóbbit aromákkal teszik még ízletesebbé.

Ha Ön is kedveli a gyümölcsös ízjegyeket, akkor érdemes megtekintenie a premiumitalnagyker.hu webáruházban is megtalálható Beefeater Pink Gin nevű szeszt. Ez az alkohol egy leheletnyi eper esszenciával készül, amely főleg hölgyeknek ajánlott. A hagyományos módon készült desztillált gin elég erős, ezért koktélokhoz is jó választás. Ilyen például a népszerű Gin Tonic, a White Lady vagy a Tom Collins koktél.