Minden, amit a tetőablakról tudni ajánlatos

tetőablak
Ablakok nélkül egyetlen épületet sem húznak fel. A szerepe minden téren fontos, még a tetők esetében is, ahol lehetőség van a telepítésre. Ezért sem mindegy, hogy a ház, iroda vagy bármilyen épület tervezője milyen tetőablak mellett dönt. Számtalan tényezőt szükséges alaposan kielemezni a választás előtt, hiszen a modern ablakok bizony esztétikai és energiamegtakarítási tulajdonságokkal is rendelkeznek.
Arról nem is beszélve, hogy a tetőablak minősége, tartóssága és praktikus jellege szintén nagyon fontos a felhasználó szemszögéből is. A jól megválasztott modell minden bizonnyal a komfortérzet és az energiatakarékosság terén tudja garantálni a legtöbbet.

Sok tanulmány és teszt igazolta, hogy egy újgenerációs, korszerű tetőablak képes lehet akár 40%-kal is csökkenteni a hőveszteséget, így a fűtési költség akár 10%-kal is csökkenhet. Havi szinten is igen jó megtakarítást eredményezhet ez, hát akkor éves szinten vagy akkor, ha valaki több tíz évre tervez és gondol előre.
Egy jó hőszigetelést nyújtó ablak és megfelelő árnyékoló alkalmazásával nyáron akár 5-6 fokkal alacsonyabb hőmérséklet érhető el. A tetőablak megvételekor persze nemcsak ez, hanem a külső is számít. Ami a termékek anyagát illeti, megvehető a műanyag, fa és a műanyaggal bevont fa kivitelű egyaránt.

Epitoanyag.hu: ablakok különféle megjelenéssel

Megannyi hazai webboltban is biztosított a változatos kínálat. Aki régóta rajong az epitoanyag.hu felhozataláért, biztosan észrevette, hogy a tetőtéri nyílászárók kategóriájában is bőven van miből válogatni. Nyilván a színek terén is a határ a csillagos ég. A műanyag ablakoknál alapvetően a fehér, a fa ablakoknál pedig a natúr szín jellemző, ugyanakkor műanyagból bizonyos gyártók kínálatában fóliázott kivitel is kapható.
Mindegy, hogy mit akar a vevő, az epitoanyag.hu nem fog csalódást okozni. Nem szabad elfelejteni a választáskor, hogy a színhatás nagymértékben függ a nyílászáró külső burkolatától. Manapság a a szürke a legelterjedtebb, de egyes gyártók egyedi színeket is kínálnak. Megéri hát ellátogatni az epitoanyag.hu oldalára, ahol biztos hamar meg lesz az ideális produktum.