Nincs párja a jó whiskeynek

whiskey

Sokan kedvelik ezt az nedűt, ami érthető is. A whiskey az időtlen elegancia és a komplex ízvilág szimbóluma, a történelem és a művészet házasítása. A whiskey nem csupán egy ital, hanem egy élmény, amelyben a gyártás, a mesterfokú tudás és a természetes időhatások egyesülnek, hogy létrehozzák a tökéletes ízvilágot. A whiskey előállítása több száz éves hagyományra nyúlik vissza.

A legmagasabb minőségű alapanyagok, mint a gabona, az árpa vagy a kukorica, alapját képezik az italnak. A malátázás és a lepárlás során kialakulnak a whiskey egyedi ízjegyei, amiket a gyártási folyamat és a felhasznált hordók típusa is befolyásol. A hosszú érlelési idő pedig hozzájárul az ital komplex ízvilágának kialakulásához.

A különféle típusok magukban foglalják az ízjegyek széles skáláját. A skót single maltok mézes és füstös jegyekkel kápráztatnak el, míg az ír whiskey-k könnyedebb, gyümölcsös karaktert kölcsönöznek. Az amerikai bourbonok gazdag vaníliás és tölgyfás jegyekkel rendelkeznek, míg a kanadai rye fajták fűszeresebb és édeskés ízvilágot kínálnak.