A sci fi könyvek legjelentősebb alakja

Mindenkinek jólesik néha kiszakadni a szürke hétköznapokból és szabadon engedett fantáziával kalandozni a nagyvilágban, vagy még azon is túl.

A sci fi könyvek segítségünkre lehetnek ebben, hiszen olyan távoli világokba kalauzolhatnak el, amelyekbe még a fantáziánk sem képes elvinni. A tudományos fantasztikus regények megírása nem egyszerű. Szükség van hozzá némi műszaki és természettudományi ismeretre is, ha hitelesnek akar tűnni az író.

A sci fi könyvek legnagyobb alakja minden kétséget kizáróan Isaac Asimov volt, aki írói pályafutása alatt közel 500 regényt jelentetett meg. Ezek nagy része a sci-fi irodalmat erősítette, de szívesen írt krimiket és fantasy regényeket is. Asimov biokémikusi végzettséggel rendelkezett, így a természettudományok terén otthonosan mozgott.

A sci fi könyvek gyakran a tudomány számára is értékesek lehetnek, hiszen egy-egy író gyakran megelőzheti korát és a képzelete olyan új találmányokat szülhet, amelyeket később meg is valósíthatnak. A modern robotika gyakran merít ötleteket Asimov írásaiból.