A 30 napos időjárás előrejelzés segítségére lesz

30 napos időjárás előrejelzés

Ez az alkalmazás rengeteg egyedi vonással rendelkezik, viszont a megbízhatósága az idő múlásával valamelyest csökken. A 30 napos időjárás előrejelzés második felének a kiszámításakor a történelmi éghajlati adatsorokat veszik alapul a szakemberek. A módszer kiegészül még hosszú távú szezonális kimutatások figyelembevételével és különböző matematikai, valamint statisztikai eljárásokkal.

A program a felhasználóknak nem tényekkel szolgál, csupán valószínűségeket tüntet fel. 3 napos időtávra körülbelül 75-90 %-os pontossággal készülnek a számítások. A 30 napos időjárás előrejelzés második szakaszában ez az adat csak 50-60 % között mozog. Nem kimagasló szám, de ahhoz elég, hogy könnyebben ki tudja választani a nyaralás időpontját.

Egy hónapnál további számításokat nem igazán érdemes végezni, hiszen a bizonytalanság mértéke igencsak megnő. A program adatai az adott ország egész területére érvényes. A kisebb országok esetén, mint például Magyarország, még rövidtávra is nehéz a területi sajátosságok figyelembevétele, így a 30 napos időjárás előrejelzés országos léptekben van meghatározva.

Az alkalmazás használatával könnyebben tud tájékozódni a hőmérséklet, a napsütés, a csapadék és a szél várható erősségéről. Számos applikációt tölthet le a telefonra vagy a tabletre, amelyek segítségével naprakész és hosszú távú információkat olvashat. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a várva-várt nyaralás, elengedhetetlen a jó időzítés a leginkább megfelelő hőmérséklet. A 30 napos időjárás előrejelzés ebben a dologban óriási segítségére lehet.