A Dixit próbára teszi a képzelőerőt

Dixit

Pusztán képekből ki tudjuk találni, hogy vajon mire gondolt a másik játékos? Ez csak rajtunk és a képzelőerőnkön múlik. Szerencsére a csodás illusztrációkkal rendelkező kártyalapok nagy segítségnek számítanak. Nem meglepő, hogy Dixit a díjnyertes társasjátékok közé tartozik, amit világszerte kedvelnek.

Sokan azt hozzák fel a társasjátékok ellen, hogy hamar unalmassá válnak. A kártyalapokat egy idő után már mindenki megismeri, ezért nem jelentenek kihívást.

A Dixit viszont folyamatosan megújul a különböző témájú pakliknak köszönhetően. Az alapjáték mellé számos kiegészítőt szerezhetünk be különféle témakörökben. Ilyen például az Emlékek, Látomások, Kalandok és többek között az Utazás. Beletelik jó néhány alkalomba, amíg teljesen kiismerünk egyetlen paklit.

De, ha még többel egészítjük ki a Dixit alapjátékot, akkor sohasem fog unalomba fulladni a találgatás. A Dixit játékot sokan a művészi értéke miatt is kedvelik, hiszen gyönyörű grafikák találhatóak a lapokon. A legjobb stratégiát az jelenti, ha engedjük, hogy határtalanul szárnyaljon a képzeletünk játék közben.