A gin népszerűsége töretlen

Ennek a remek italnak alapvetően két fajtáját különböztetnek meg. A gin lehet desztillált vagy kevert. Az előbb említett variációt hagyományos módon állítják elő. Borókabogyókat és különböző fűszereket áztatnak a lepárlásra váró szeszbe. Ezt követően, esetenként tiszta alkoholt, minimális cukrot, valamint íz-anyagokat adnak hozzá.

A kevert típus készítésekor a semleges szeszt kivonatokkal vagy aromákkal ízesítik. Gyakran használják koktélok alapanyagaként. A gin alkoholtartalma az Európai Unióban nem lehet alacsonyabb mint 37,5%. Nemcsak keverve, hanem önmagban is fogyasztható. Hazánkban tonic hozzáadásával igencsak népszerű báritalnak számít.

Minden eseményre jó választás, hiszen rengetegféle formában fogyasztható. A beszerzése nem fog túl nagy fejtörést okozni. Ha ellátogat egy közeli italboltba, akkor biztosan talál majd a termékpalettán néhány típust, amelyek közül kedvére választhat. A gin ízét tekintve mindig a boróka dominál. A borókabogyóról meg kell említeni azt, hogy a jótékony hatását már az ókorban is ismerték.