A használt PC előnyei és hátrányai

Használt PC

Mindennek van előnye és hátránya, így csak fel kell mérned, hogy bizonyos dolgok tekintetében, számodra valóban előny-e az és a hátrány elviselhető-e? A használt PC tekintetében sincs másként. Talán az egyetlen nyomos érv, ami felhozható ellene, hogy használt. Nincs meg az a jellegzetes illata, ami általában az újként vásárolt termékeknek. Azonban ez legfeljebb akkor jelent gondot, ha irtózol attól, hogy valaki már használta a gépet előtted.

Viszont mi a garancia arra, hogy az újat senki nem használta, hiszen a gyártás után mégiscsak át kellett esnie egy tesztelésen, amikor kiderítették, hogy működőképes és mehet a piacra. Nyilván, hogy a használt PC eladás előtt egy alapos takarításon és tisztításon esik át, így semmiféle kórokozót nem fogsz megvásárolni a géppel együtt.

Arról is lehet vitázni, hogy a használt PC nem nyújtaná ugyanazt a teljesítményt, mint az új ugyanabból a kategóriából, ugyanis ezek még nem tizenéves gépek, hanem még viszonylag fiatalok, amiket valószínűleg azért cseréltek le, mert a piacon már megjelent valami performánsabb. Ezt látszik igazolni a tény, miszerint a Computerfactory nevű cég, ami használt PC forgalmazásával foglalkozik, 2 év garanciát vállal ezekre a gépekre. Sőt, még 30 napos próbaidőt ad, ami után visszafizeti a teljes összeget, ha nem vagy elégedett a kütyüvel. Tehát teljesen békében váltok majd el. Végül az ár tekintetében egyértelműen a használt PC oldalára billen a mérleg, hiszen az eredeti összegnek csupán a töredékéért kínálják ezeket a hibátlanul működő gépeket.