A magnézium tartalmú ételek pótlása elengedhetetlen

magnézium tartalmú ételek

Az emberi test több mint 300 enzimatikus folyamatában játszik szerepet, ezért a megfelelő szinten tartása különösen indokolt. A magnézium tartalmú ételek fogyasztása kitűnő lehetőséget ad erre. A zöldleveles zöldségek, például a spenót, a kelkáposzta és a rukkola kiváló forrásai. Érdemes megemlíteni, hogy 100 g spenótban 80 mg található. Ezek a zöldségek nemcsak salátákban, hanem főételekben is felhasználhatóak. Az olyan teljes kiőrlésű gabonák, mint a barna rizs és a quinoa szintén remek választásnak bizonyulhatnak.

A magnézium tartalmú ételek közé sorolható többek között a mandula, a kesudió és a napraforgómag. A halfélék közül jó döntés lehet a lazac és a makréla. Igyekezzen beiktatni az étrendjébe a hüvelyeseket is, mint a bab, a lencse vagy a csicseriborsó! Kiválóan használhatóak főételekben, például pörköltben és curryben. A magnézium tartalmú ételek könnyen beépíthetőek a mindennapi étkezésbe, így ha szeretné a szervezetét felturbózni, akkor nincs más dolga, mint odafigyelni az egészséges táplálkozásra.

Fiatal korban különösen fontos az ásványi anyagok és a vitaminok pótlása. A magnézium gyerekeknek számos fejlődési folyamatban segít. A csontok, a fogak, az idegrendszer és az izmok egészségében hatalmas szerepet játszik. A hiánya gyakori csonttöréshez és különböző rendellenességekhez vezethet. A kognitív képességek, mint az emlékezet és a tanulás, szorosan összefüggnek ezzel az anyaggal. Támogatja az idegi jelek továbbítását és eredményesen járul hozzá az agysejtek egészségéhez.

Kulcsszerepet tölt be az ATP, vagyis az adenozin-trifoszfát előállításában, ami az emberi sejtek üzemanyaga. A magnézium gyerekeknek azért is lényeges, mert a szervezetük még nincs teljesen kifejlődve, így gyakrabban találkozik új kórokozókkal. Támogatja a fehérvérsejtek megfelelő működősét, így javul a fertőzésekkel szembeni védekezőképesség. Az egészséges étrend alapvető az optimális szint fenntartásához. A magnézium gyerekeknek diófélék, zöldségek, hüvelyesek, halak, illetve teljes kiőrlésű gabonák formájában egyszerűen pótolható.