A sugarak hatása az infraszaunában

infraszauna

Tudvalevő tény, hogy a napsugarak egyre több kárt okoznak az emberi bőrön, így évről-évre fontosabbá válik az erős naptejek használata. De mi a helyzet az infraszauna által kibocsátott infravörös sugarakkal? Maga a szó latin megfelelője azt jelenti, hogy vörös alatt és teljesen természetes sugárzásra utal, nem kell káros mellékhatásoktól tartani.

Ahogy a Napban, úgy a tűzben és még más hősugárzókban is megtalálható, közelében az ember kellemes melegséget érez. Hatására a vérkeringés felgyorsul, így javítja azt. A légzőszervek és az erek kitágulnak, aminek következtében a szervek oxigénnel való telítettsége erősen javul, ezért a műtétek után segít a fájdalom csökkentésében és a megmaradt sebek gyógyulásának gyorsításában.

A bőr alatti szövetek szintén tágulnak, amitől a bőr szebbé, selymesebbé válik, arról nem is beszélve, hogy segíti a fogyást. Az infraszauna nemcsak kikapcsolja és megnyugtatja az embert, de a fent leírt módokon pozitív hatással van az emberi testre, mindig moderálva és helyesen használva.