A vasalótalp tisztítás különböző praktikákkal

vasalótalp tisztítása

Amennyiben ragacsos az elektronikai eszköz alja az nagyban megnehezíti a munkát. A vasalótalp tisztítása által számos problémát elkerülhet. Különösen körültekintőnek kell lenni a műszálas kötött ruhadarabok esetén, hiszen azok simításakor észrevehetetlenül rátapadnak az apró szálak a talpra, amelyek egy idő után vastag réteget képeznek. Sok praktika létezik, amelyekkel eltávolíthatja ezeket a szálakat. Meg kell említeni, hogy kést vagy más éles tárgyat nem szabad használni a pucolásakor.

Ha mégis ezt teszi, akkor valószínűleg maradandó karcolások keletkeznek a felületen. A vasalótalp tisztítása céljából használhat például szivacsot és szappanos vizet. Kihűlt állapotban könnyedén ledörzsölheti az eltávolítani kívánt réteget. Jó megoldás lehet továbbá a só és az olaj. Az utóbbit vékonyan fel kell kenni a felületre, aztán sóval, esetleg homokkal megszórni. Ezt követően egy puha ronggyal célszerű lesúrolni a szennyeződéseket. A vasalótalp tisztítása ezekkel a remek módszerekkel hamar kivitelezhető.

Ez a probléma házilag is megoldható. A vasaló folt eltüntetése könnyen kivitelezhető ecettel és sóval. Az érintett felületet be kell nedvesíteni, majd rászórni a sót. Ha ez megvan, akkor ki kell tenni száradni. Az ecet vízzel összekeverve fele-fele arányban, egy puha rongy segítségével kerüljön fel a ruhadarabra! Ezek a módszerek kizárólag akkor segítenek, ha csak az anyag felülete sérült meg. Amennyiben a pecsét barnás színű vagy teljesen megégett, akkor már nem hozható vissza a ruhadarab eredeti állapota.

A vasaló folt eltüntetése történhet hidrogén-peroxiddal is. Ezt a készítményt a gyógyszertárakban vásárolhatja meg. A hagyma is hatásos lehet. Óvatosan át kell dörzsölni a pöttyöt, várni 1-2 órát, aztán kiöblíteni az anyagot. A glicerin szintén előnyös lehet vízzel keverve. Újheggyel kenje be a textilt és hagyja rajta állni hosszabb ideig. A vasaló folt eltüntetése nem könnyű feladat, de az említett módszerekkel megvalósítható. Fehér és színes ruhák esetén más praktikák bizonyulnak hatásosnak.