Amit a motoros redőny vezérlésről tudni érdemes

motoros redőny vezérlés

Az elektromos rolók hatalmas népszerűségre tettek szert az utóbbi időben, ami főként a kiemelkedő előnyeiknek köszönhető. Azonban sokan nem tudják, hogy a motoros redőny vezérlés szempontjából alapvetően több különböző fajtával találkozhatunk. Ahhoz, hogy megtalálhassuk a számunkra tökéletes példányt, ismernünk kell a differenciákat a különféle darabok között. Először is a kapcsolós vezérlést kell megemlítenünk.

Tulajdonképpen ennél a fajtánál azt láthatjuk, hogy a falra felszerelt kapcsoló és a roló motorja van összekötve a működtetéshez. A következő, a rádiós motoros redőny vezérlés. Lényegében itt már egy apró távirányító végzi a feladat nagy részét, ami magával a redőnyt hajtó szerkezettel kommunikál.

Az árakat tekintetbe véve azt láthatjuk, hogy az első alternatíva kissé olcsóbb. Azonban a rádiós motoros redőny vezérlés sokkal komfortosabb, hiszen a távirányítót bárhová magunkkal vihetjük. Akár az ágyból, a tévét nézve is kényelmesen lehúzhatjuk a rolókat a tökéletes látásviszonyokért. Habár szintén a fent említett két motoros redőny vezérlési technikáról van szó, a smart home egy teljesen más kategóriába osztható.

Hiszen a kapcsolók esetében láthatjuk, hogy ezek a szerkezetek már jóval többet tudnak. Nincs ez másképpen a rádiós motoros redőny vezérléssel ellátott példányokkal sem. Ugyanis azok a kapcsolók, amelyek megkapták a smart home előtagot, gyakran egyszerre több vezérlést is le tudnak futtatni. Emellett pedig már különféle programokat is beállíthatunk velük. A Smart-Home DC 920 távirányító például már egy 5 csatornás programóra.