Az AdBlue adalékra egyre több esetben van szükség

AdBlue adalék

A legtöbb kenő- és adalékanyagnak célzott rendeltetése van. Nincsen ez másképpen az AdBlue adalék esetében sem. A fő oka a használatának a nitrogén-oxid kibocsátásának a csökkentése, aminek a megengedhető határértéke hamarosan már jogszabályban is meghatározott lesz az egész Európai Unió területén. Egyéb hasznos tulajdonságokkal is felruházza a szelektív katalitikus redukciós technológiával ellátott rendszereket, ugyanis az AdBlue adalék hatékony a fagyás-dermedés elleni védelemnél is.

A hungarolube.hu internetes áruház polcain kétféle kiszerelésben vásárolhatsz ilyen adalékanyagot, mégpedig 10 és 20 literes kannaméretekben. Az AdBlue adalék egyre több új gépjárműnél válik szükségessé, főként a nagyobb hengerűrtartalommal rendelkezőknél.

Különösen azokban a régiókban terjed rohamosan ennek a folyadéknak a használata, ahol például Magyarországhoz képest, előrébb járnak a szabályozások terén is. A beadagolandó mennyiség autótípusonként teljesen változó. Legtöbbször dízeleknél, de vannak olyan benzines autók is, amelyeknél szintén szükség van rá.