Az akácméz a magyarok büszkesége

akácméz

Mit gondol, melyik mézfajta a legkeresettebb a hazai fogyasztók körében? Természetesen az aranyszínű, ellenállhatatlan illatú, zamatos ízű akácméz, amit sokan a magyarok aranyaként emlegetnek. Méltán lehetünk büszkék arra, hogy ez az ásványi anyagokban, aminosavakban, enzimekben és vitaminokban bővelkedő élelmiszer 2014-ben bekerült a hungarikumok sorába.

Lássuk, hogyan segíti a szervezetünk működését a hazai termelésű, első osztályú minőségű akácméz! Köztudott, hogy a teljes mértékben természetes összetevőjű mézeknek immunerősítő, baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatásuk van. Mindez az akácmézre is érvényes, de emellett magas gyümölcscukor-tartalma miatt, májbetegeknek is javallott, az alacsony savtartalmának köszönhetően pedig azoknak is jó szolgálatot tehet, akik gyomorrsav túltengésre panaszkodnak.

Mivel minimális mennyiségű pollen van benne, a virágporra érzékenyeknek sem kell idegenkedniük az akácméztől, ami így bárki kedvenc desszertjévé válhat. A BeoBee bioméhészet kínálatában a termék nemzetközi szinten első díjat nyert változatát találjuk meg.