Dunaplaszt kerítésfesték fa- és acélszerkezetekhez

Dunaplaszt kerítésfesték
Ha nem is évente, de kétévente biztosan le kell festeni a kerítést, hogy az szép és ápolt maradjon, növelve ezzel a ház és persze a kert esztétikai értékét is. A Dunaplaszt kerítésfesték tökéletesen beválik fa- és acélszerkezetekhez, ezért mindenképp jó választásnak számít. Hogyan kell ezt felvinni?
Nos, első lépésként a festék felületén keletkezett esetleges bőrréteget szükséges eltávolítani. Ha ez kész van, akkor jó alaposan fel kell keverni azt. A Dunaplaszt kerítésfesték igazi hatékonyságát a fán tudja megmutatni. Érdemes lenolajkencével vagy Xylamonnal, Xyladecorral befestett felületekre felvinni, két rétegben.

Fedőzománccal festett felületekre, csiszolás után egy rétegben kenhető fel. Mi a helyzet az acélszerkezetekkel? A fémtiszta vagy régi drótkefézett acélfelületekre szintén két rétegben ajánlott ezt felvinni. A felület előkészítéséhez rozsdaoldó vagy rozsda átalakító alkalmazása tilos. Ami még fontos, hogy a frissen felhordott Dunaplaszt kerítésfesték rétegvastagsága egyetlen esetben sem haladhatja meg a 80 µm-t.