Hazánkban is hódít az ebike

A modern technológia még a legegyszerűbb eszközök esetében is megtalálható. A bringák esetében nagy változás nem történt az elmúlt évtizedekben.

Egyre könnyebbek lettek, egyre jobb alkatrészeket kaptak, de nagyjából ennyi. A hajtás maradt a régi, egészen máig. Az ebike elhozta azt a forradalmi újítást, amire már sokan gondoltak eddig, ám a jelenlegi technológiának köszönhetően, ez csupán most lett ideálisan kivitelezhető. Most már hatalmas kapacitással rendelkező és viszonylag kicsi akkumulátorokkal szerelhető fel egy ebike.

A cégek meg kell találják a megfelelő egyensúlyt a hatótáv és a súly között. Egy túl nehéz és nagy kapacitással rendelkező akkuval nem lenne kényelmes a tekerés, még rásegítés esetén sem.

Ha az akkuból kifogy a szufla, akkor a bringásnak van mit cipelnie és ekkor már nem számíthat a villanymotor áldásos közreműködésére. Azonban egy minőségi ebike teljesen harmóniában áll a környezetével. Az akku jól bírja, de mégsem olyan méretes, ami jelentős súlyt jelentene tekerés közben.