Igazán sajátos ital a gin

gin

Bizony egy kellemes nyári estén nagyon jól tud esni egy koktél, aminek az alapanyaga egy sajátos ízű alkohol. A gin egy különleges és kifinomult ital, amely az évek során egyre népszerűbbé vált világszerte. Ezt az italt az úgynevezett „juniperus communis” bogyóiból készítik. Ugyanakkor gyártási folyamat során más növényi anyagokat is felhasználnak, hogy egyedi ízt és aromát érjenek el.

A története egészen az ókori görög- és római kultúrákig nyúlik vissza, amikor is már fogyasztottak hasonló italokat. Azonban a gin igazi népszerűsége a 17. század Angliájában kezdődött, amikor a hollandok által kifejlesztett „genever” nevű ital eljutott az angolokhoz is. Az angolok saját változatot készítettek, és a gin hamarosan a nemzet itala lett.

A nedű legfőbb összetevője a boróka. A boróka bogyó adja a gin jellegzetes fenyős, friss ízét és illatát. Emellett a gin gyártásához használnak még különféle fűszereket, gyógynövényeket és gyümölcsöket, attól függően, hogy milyen ízvilágot szeretnének elérni. Az ital sokféleképpen fogyasztható. Az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb módja a gin-tonic.