Itt a tavasz, jöhet a bicaj!

bicaj

Érkeznek a tartósan melegebb idők. Többek között a bicaj szerelmeseinek is kiváló hír, hogy itt a tavasz! Márciustól már nyugodtan kimozdulhat a négy fal közül, az idő egyre szebb s melegebb. Lehet gyalogtúrákat tenni a természetben, de ha szívesebben mozog kerekeken, akkor a bicaj, a roller, a görkorcsolya vagy a gördeszka is előkerülhet a téli rejtekhelyéről.

Mindig válasszon megfelelő felszerelést és öltözéket attól függően, milyen járművel és milyen távolságra indul. Ha a bicaj mellett dönt, igazán nagy területeket fedezhet fel és elegendő élelmet, innivalót is tud vinni magával anélkül, hogy cipelnie kéne.

Figyeljen az ideális kerékpár kiválasztására is, döntsön annak megfelelően, hogy milyen terepen akar tekerni! Ha az úttesten közlekedik, tegye azt odaillő bringával, ha terepre megy, sárral, emelkedőkkel számolva, akkor válasszon terepre való bicajt! Lehetőleg ne feledkezzen meg a pótgumiról, pumpáról sem, hogy elkerülje az esetleges kellemetlenségeket! Fogjon össze néhány baráttal vagy családtaggal, és irány a természet!