Kiemelkedő minőségű tequila

tequila

A mexikóiak ismertetőjegyéhez tartozik a szinte kirobbanó temperamentum, a spanyol nyelv és az érzéki latin tánc. Na meg persze a tequila sem maradhat el.

Ennek a kék agavéből készülő italnak tulajdonképpen három különböző fajtája él a köztudatban, méghozzá a silver, a gold és a reposado. Azonban van egy harmadik féle is, az anejo, aminek jelentése érlelt. Itt már egy rendkívül magas minőségről beszélhetünk, hiszen az alkoholt legalább 1 évig tölgyfahordóban érlelik.

Felette már csak az extra-anejo áll, ami 3 éves érleléssel büszkélkedik. Amennyiben Ön is egy kiemelkedő extra-anejo tequila mellett tenné le a voksát, akkor érdemes a 100% agavéból készülő Patrón Guilermo Del Toro Edition példány választania.

Az aranysárga színű, exkluzív díszdobozzal és üveggel rendelkező ital illata édes, kiérződik belőle a mogyoró, a vanília, sőt, még a gyümölcsök tömkelege is. Elsősorban, szobahőmérsékleten, magában fogyasztva ajánljuk ezt a tequilát, azonban minőségi koktélokba is remek választásnak bizonyul.