Kötőfonal a legfinomabb szálakból

kötőfonal

A kötés ma már hobbi, kedvtelés, kreatív időtöltés. Ez régen merőben más volt, hiszen kötőfonal és kötőtű nemcsak akkor került a nők kezébe, amikor kedvük szottyant egy kis kézimunkára. Ők ugyanis így készítették el a család téli ruhaneműinek egy részét.

Bizonyára évszázadokkal ezelőtt is sok szép dolgot lehetett megkötni, azonban egészen biztos nem álltak az őseink rendelkezésére olyan fonalak, mint mostanság.

Manapság ugyanis olyan csodás szálakból készült kötőfonal változatok találhatóak, hogy már csak ezekért is érdemes megtanulni a kötés technikáját. Ez nem ördöngösség, ráadásul rengeteg minta áll úgy a kezdők, mint a haladók rendelkezésére.

Ha pedig szeretnénk valamilyen egyedi dolgot megalkotni magunknak vagy másoknak, akkor nincs más dolgunk, mint a kötőfonal és kötőtű után ragadni. A fonalak terén a felhozatal szinte kimeríthetetlen. Kísérletezhetünk mercenált pamuttal, finom gyapjúval, selymes moherrel vagy éppen lennel. A nordfonal.hu webáruház segítségével erre bármikor van lehetőségünk.