Megadja a tartósságot a PVC idom

Nagyteljesítményű szivattyú

A műanyag idomokat a víz- és gázszerelésben is előszeretettel alkalmazzák, hiszen ezek ellenállnak a legtöbb fizikai és kémiai hatásnak, illetve egyszerűen kezelhetőek és nem is kerülnek sokba.

A fali tartó PVC idom, amit sokan csak fali bilincs néven ismernek, azért fontos sok szituációban, mert ez szinte bármilyen, falon futó csövet fix helyen megtart. Miért van erre szükség? Nos, ha a műanyag csőben folyadék áramlik, az a megnövekedett súlyból adódóan meghajolhat, deformálódhat.

Sajnos ez egy idő után töréshez, repedéshez és emiatt szivárgáshoz vezethet. Ezért is kell a fali tartó PVC idom, ami mindig egy helyben tartja a csövet.

A PVC idom egyszerűen kezelhető, hiszen ebbe a szaki a csövet csak bele kekk nyomja, ami azonnal összezár. Ekkor pedig ez hibamentesen megtartja a csövet a belső bordázatának köszönhetően. Van már olyan fali tartó PVC idom is, amelyik például bepattanó lezáró fedéllel rendelkezik. Ennek hála tovább nő a kellék záró képessége. Ez a fajta fali bilincs megvásárolható a szivattyuwebaruhaz.hu internetes boltban.