Miként működik a csőtermosztát?

csőtermosztát 

Rendkívül egyszerű eszközök, viszont a szakszerűség kedvéért, érdemes egy villanyszerelőre bízni a bekötést. A csőtermosztát a tartály vagy a vízvezeték külső falára rögzíthető. A beszereléskor fontos szem előtt tartani, hogy a feladatát tekintve mindig csak a felületi hőmérséklet mérésére alkalmazható.

Hogy ezt mennyire végzi pontosan, azt a tartály, illetve a cső anyaga is befolyásolja. Ha az adott felület jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, akkor abban az esetben nem használható hatékonyan a csőtermosztát.

Összességében, a hétköznapi fűtési igények kielégítése szempontjából, tökéltes eszközöknek számítanak, mivel egyszerű műszaki tartalommal bírnak. A használatát tekintve egyszerű kivitelnek számít a vezérlése.

A csőtermosztát tekerőgombjával állítható be a kívánt hőmérséklet. A beszerelést követően nem árt türelmesnek lenni, mivel a csőtermosztát a hőmérsékletváltozás hatására kapcsolja a szivattyút. Hogyha hozzápiszkálunk, azzal elállíthatjuk és így nem fog megfelelően működni a rendszer.