Minőségi, hidraulikus ajtóbehúzó

Ajtóbehúzók széles kínálata

A legtöbb esetben fel sem tűnnek ezek az okos szerkezetek. Pedig az ajtóbehúzó elég sok helyen használatos, ahol az a cél, hogy az ajtók csukva maradjanak, viszont ezek nem szabad akadályozzák az áthaladást. Egy lépcsőház vagy bolt bejáratát nagyon sokan használják nap mint nap.

Az emberek ki-be járnak az ajtón keresztül, ami az ajtóbehúzó nélkül gyakran maradna tárva nyitva. Ez különösen télen kellemetlen, mert így kihűl az egész helyiség.

Az ajtóbehúzó mechanikájának hála, az ajtók mindig becsukódnak. Ám nem mindegy, hogy melyik változatot választjuk, mert minél nagyobbról van szó, annál masszívabb változatra lesz szükség.

A működése egy rugóval és hidraulikával van megoldva. A nyomáskiegyenlítő szeleppel be lehet állítani, hogy milyen erősen és milyen gyorsan csukódjon be az ajtó. Így meg lehet akadályozni a becsapódást, ami miatt például kitörhet az üveg, hogyha túl erősen történik. Viszont egy minőségi ajtóbehúzó segítségével minden alkalommal lágyan fog becsukódni, aminek a másik nagy előnye, hogy nem jár zajjal.