Mit kell tudni a legjobb kutyatápokról?

legjobb kutyatáp

A száraz állateledelek különböző méretű granulátumok formájában kaphatóak, az állat korától és fajtájától függően. A legjobb kutyatáp készítmények húsból, halból, belsőségekből, gabonafélékből, hüvelyesekből és burgonyából tevődnek össze, amelyeket az ételkészítés során össze lehet törni, vagy liszt és keményítő formájában is hozzáadhatóak a keverékhez.

A fő alapanyagokhoz kismennyiségben zöldségeket, gyümölcsöket, gyógynövényeket, algákat, vitaminokat és ásványi anyagokat, a jó emésztést szolgáló pro- és prebiotikumokat, valamint ízületvédő szereket is kevernek. A legjobb kutyatápok előnyei között mindenképp ki kell emelni a magas tápanyag koncentrációt.

Ezek nedvességtartalma nem haladhatja meg a 10%-ot, tehát az ilyen készítmény akkor is tápláló lesz, ha a kutya csak kisebb adagot eszik belőle. További pozitívumok a hosszú eltarthatóság és az olcsóbb ár, a főzött ételekhez képest. A legjobb kutyatáp granulátumainak összerágása során az állat fogainak felülete is megtisztul a lepedéktől és a fogkőtől.