Nagy népszerűségnek örvend a whisky

whisky

„A világon méltán közismert égetett szeszesital az, amiről most szó lesz. Régóta felelhető a magyar piacon, különböző gyártók és vállalatok forgalmazzák a minőségi whisky palackokat. Gabonából készül és az így nyert párlatot fahordóban érlelik, ameddig elnyeri a jellegzetes és egyedi karakterét.

Nagyon sokan ismerik és kedvelik, hiszen rengetegen találkoztak már vele baráti vagy családi összejövetelek alkalmával. Viszont az otthonunk nyugalmában is elfogyaszthatunk egy pohárkával belőle. Azt sokan megjegyzik, hogy a legjobb whisky nem más, mint az a ír és csak utána a skót, bár Amerikában igen csak nagy népszerűségnek örvend a bourbon whisky. Az a jó, amelyik többféle aromával rendelkezik, ez pedig leginkább attól függ, hogy milyen gabonát használnak fel az elkészítésekor.

Ez lehet zab, búza, árpa, de akár kukorica is. Mindezek mellett az sem utolsó szempont, hogy milyen típusú hordóban érlelték és ezek után miként desztillálták. Fontos megjegyezni, hogy a whisky kalóriatartalma nagyon alacsony.