Nagyobb medencéhez vízforgató kell

vízforgató

A nyár közeledésével sokan döntenek az olcsó, ugyanakkor megbízható és minőségi felfújható vagy merev falú kerti medencék vásárlása mellett. Néhányan közülük azonban nincsenek tisztában azzal, hogy a víz tisztítása folyamatos gondozást és figyelmet igényel, amihez nagyobb méretű medence esetén nagyteljesítményű vízforgató szükséges, ami többféle kivitelben kapható.

Összeszerelését minden esetben a mellékelt használati utasítás szerint célszerű elvégezni, ellenkező esetben nem fog megfelelően működni, meghibásodik, ami a medence vizének használhatatlanná válását eredményezheti. Arra sem árt figyelni, hogy a vízforgató árammal működik és vízzel is érintkezik, ezért csak megfelelően szigetelt, áramvédő kapcsolóval ellátott aljzatra szabad csatlakoztatni.

A vízforgató papír szűrőbetéttel van ellátva, amit a lerakódásoktól és a piszoktól rendszeresen meg kell tisztítani, amihez speciális eszközöket is lehet vásárolni, de szükség esetén, a leírásban feltüntetett típusú új szűrőre kell cserélni.