Radiátorzománc magas hőállóképességgel

radiátorzománc

Sokan szorgalmazzák, hogy a régi dolgokat a felújítás gondolata helyett inkább lecseréli, az elavultnak minősítettől pedig megválik. Pedig előbbi eljárással sokat lehet spórolni és még az eredmény is olykor meglepően képes hatni.

A radiátorzománc a fűtőtesteket valósággal újjávarázsolja. A festekarena.hu online áruházban többféle ilyen speciális mázolóanyag közül válogathatunk. A radiátorzománc egyik legalapvetőbb tulajdonsága, hogy magas a hőállóképessége.

Mindegyik kivitel kivétel nélkül legalább 100 Celsius fokig ellenáll bárminemű károsodásnak. Amikor felvisszük a festéket, akkor itt is ügyelnünk kell arra, hogy portól, szennyeződésektől és zsírtól mentesítsük a kezelni kívánt felületeket.

Ez okból kifolyólag, a radiátorzománccal való munka megkezdése előtt elengedhetetlen a gondos csiszolótevékenység lefolytatása. A hagyományos eljárás mellett, választhatunk spray kiszerelést is, amivel jóval egyszerűbb dolgozni és egyenletesebben is szétoszlatható a radiátoron. Hátránya viszont a csekélyebb hőállósága.