Szezámmagból kézülő tahini

Sokan vannak, akik kimondottan odavannak a külföldi konyhák sajátos íz-világáért. Nem kell ma már elmennünk több 1000 kilométert azért, hogy együnk egy jót, mert akár házhoz is jöhetnek az alapanyagok, ha azt szeretnénk. A Közel- és Távol Kelet országaiban a tahini közkedvelt alapanyag. Ez egy paszta, amit hántolt vagy hántolatlan szezámmagból készítenek. Az utóbbit főleg koreai, kínai és japán ételekben találhatjuk meg.

Egyszerűen fenséges aromája van. Aki kedveli a szezámmagot, az mindenképpen kóstolja meg, mert nem fog csalódni! A hántolatlan kivitelből létrehozott krém valamivel keserűbb, de cserébe a tápanyagtartalma jóval nagyobb. A tahini vitaminokban és ásványi sókban bővelkedik.

Kalcium, cink, magnézium és réz, B1 vitaminnal kísérve, egyaránt jelen van benne. Fitoösztrogénben is bővelkedik, valamint a rosttartalma kiemelkedő, ami előnyös az emésztésre nézve. A tahini remekül támogatja a szervezetet a különféle betegségekkel szemben és segíti a gyógyulást. Elkészítés után egy olajos réteg ül ki a tetejére.

Többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, ezért a hőkezelésre érzékeny. Jobb nyersen fogyasztani, illetve száraz, hűvös és sötét helyen tárolni. A tahini alapanyagai jobban felszívódnak a szervezetben az őrölés miatt, mintha a magot ennénk. Megéri kipróbálni ezen újdonságokat, mert csodás élményekben lesz részünk, amelyek olyannyira magukkal ragadnak, hogy aztán az életünk mindennapjainak részévé tesszük azokat. A tahini online rendelhető, igen alacsony áron. Mélyedjünk el az ételek különleges világában és élvezzük minden falatjukat!