Szorgalmasan teszi a dolgát a páramentesítő készülék

páramentesítő készülék

Főként a téli hónapokban, amikor nincs lehetőség olyan szinten szellőztetni a hőmegtartás érdekében, mint nyáron, gyakran előfordulhat a levegő nedvességtartalmának jelentős megnövekedése. Ezt fokozhatja, ha a helyiségekben több szobanövény, esetleg akvárium van. A páramentesítő készülék könnyedén megbirkózik a speciális feladattal.

Miért van erre szükség? Általában azért, mert a túl sok pára hajlamos kicsapódni a hideg felületekre, ahol a nedves környezetben gombák, baktériumok telepednek meg. Azon túl, hogy esztétikailag nem előnyös, még az egészséget is károsíthatja. A páramentesítő készülék átáramoltatja magán a lakás levegőjét és a felesleges nedvességet egyszerűen kivonja.

Az így kinyert, már cseppfolyós halmazállapotú folyadék egy tálcába kerül összegyűjtésre, vagy vezetéken keresztül direktbe kivezethető a szabadba. Természetesen nem kell túl száraz környezetet teremteni, mert az legalább annyira káros, ezért a páramentesítő készülék a rajta beállított paraméterek alapján végzi a rábízott munkát.