Többféle belső ajtó egy helyen

belső ajtó

A nyikorgó, karcos, kopott ajtók lerontják a beltér összképének teljes egészét. Lakásfelújítás esetén célszerű a belső ajtó csere is, amennyiben régi, elavult modellek éktelenkednek a lakásban. Mivel rendkívül széles a választék, ezért mindenki megtalálhatja a tökéletes modellt a pénztárcájához mérten.

A legdrágább kategóriába a tömör fából készült belső ajtók tartoznak, ezt pedig az üvegbetéttel ellátott modellek követik. A dekorfóliás és MDF, CPL változatok szintén közkedveltnek számítanak. Ezek szintén széles körben elterjedtek, hiszen remek megjelenést kapunk kedvező áron. Arról nem is beszélve, hogy mennyire időtállóak ezek az ajtótípusok. A beszerelésük sem vesz sok időt igénybe, amennyiben szakember által történik.

Amilyen egyszerűnek tűnik egy belső ajtó pontos beállítása, annál nehezebb feladatnak számít a gyakorlatban. Ezért mindenképp szükséges hozzá némi tapasztalat, különben csak pénzkidobás az egész. Ezért ajánlott élni a belső ajtó beépítésének a lehetőségével, mert így biztosak lehetünk abban, hogy tökéletes végeredményt kapunk. A régi ajtókeret kibontása elég piszkos munka, úgyhogy nem árt megfelelően rákészülnünk a belső ajtó cseréjére.

A végeredmény azonban mindenért kárpótol, hiszen az innen rendelt nyílászárók egytől-egyig prémiumminőségben készülnek. Nem is gondolnánk, hogy mekkora mértékben képesek növelni az otthonunk kényelmét. Nem mellesleg, nem hagyhatjuk szó nélkül a kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságaikat sem, amelyek szintén jól példázzák a minőséget.