A magas vérnyomás kezelése nem lehetetlen

magas vérnyomás kezelése

A magas vérnyomás, más néven hipertónia ma már népbetegségnek számít és sajnos Magyarországon is évi 5000 halál ennek tudható be. A lakosság mintegy 15%-nál rendszeresen észlelhető magas vagyis a normál érték felső határánál nagyobb érték. A magas vérnyomás kezelése különféle módszerrel megoldható, érdemes tehát odafigyelni rá, hiszen az elhanyagolt állapot érszűkülethez vezet, innen pedig már csak néhány lépés az agyvérzés vagy a vakság.

A magas vérnyomás kezelése több lépésből áll, de a gyógyszeres kezelés mellett, elengedhetetlen az életmódváltás is. Az otthoni használatra alkalmas vérnyomásmérő készülékkel rendszeresen lehet ellenőrizni az értéket. Amennyiben magas, akkor gondosan megválogatott, kevés sóval fűszerezett étrendbe kell kezdeni.

A sport is fontos, ami az erek rugalmasságát segíti. A magas vérnyomás kezelése gyógyszerrel a leggyakoribb, de érdemes beiktatni étrend kiegészítőként, például fokhagymakapszulákat is. Online patikánkban garantáltan megtalálja a hipertónia elleni készítményeket, tehát itt érdemes körülnézni!